30.03.2023

TAALERI BIOTEOLLISUUS               LEHDISTÖTIEDOTE           30.3.2023 klo 9.15


Taalerin bioteollisuusrahasto sijoittaa korkean jalostusarvon selluloosapohjaisia materiaaleja valmistavaan Nordic Bioproducts Groupiin


Taalerin bioteollisuuteen keskittyvä rahasto Taaleri Bioteollisuus I sijoittaa suomalaiseen korkean jalostusarvon selluloosapohjaisia materiaaleja valmistavaan Nordic Bioproducts Groupiin. Sijoituksella on tarkoitus vahvistaa Nordic Bioproducts Groupin (NBG) kasvua ja laajentumista.

Nordic Bioproducts Group perustettiin vuonna 2019 kehittämään uusia biomateriaaleja, jotka perustuvat patentoituun AaltoCell-teknologiaan. NBG:n kehittämät ja valmistamat selluloosahybridit on jalostettu kotimaisista metsäkuiduista sekä selluloosaa sisältävistä teollisuuden ja maatalouden sivu- ja jätevirroista. Yhtiö pyrkii tuomaan markkinoille ympäristön kannalta kestävämpiä ja vähäpäästöisempiä vaihtoehtoja fossiilisille raaka-aineille ja haitallisille kemikaaleille. Esimerkiksi tekstiiliteollisuudessa sellupohjaisilla kuiduilla voidaan korvata puuvillaa ja keinokuituja ja pakkausteollisuudessa muovia. Rakennusalalla biopohjaista sellua voidaan hyödyntää muun muassa eristeissä ja maaleissa.

Sijoitus Nordic Bioproducts Groupiin on Taaleri Bioteollisuus I -rahaston kolmas sijoitus. Rahasto sijoittaa teollisen mittakaavan tuotantolaitoksiin ja yhtiöihin, joilla voidaan nopeuttaa bioteollisuuden tuotannon skaalaamista. Tuotteet voivat olla esimerkiksi bio- ja kierrätyskuituja, luomulannoitteita, funktionaalisia biomateriaaleja ja neitseellisiä tuotteita korvaavia uusiomateriaaleja.

Taaleri Bioteollisuus I on luokiteltu tummanvihreäksi eli EU:n kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen artikla 9:n mukaiseksi rahastoksi. Se tekee vain kestäviä sijoituksia kohteisiin, jotka esimerkiksi edistävät merkittävästi ilmastonmuutoksen hillitsemistä. Rahasto on kerännyt yli 100 miljoonaa euroa, ja sen varainkeruu jatkuu edelleen. Valtion omistama erityistehtäväyhtiö Ilmastorahasto Oy on rahaston ankkurisijoittaja.

”Olemme erittäin iloisia, että pääsemme aloittamaan yhteistyön Nordic Bioproducts Groupin kanssa. Uskomme, että yhtiön innovatiivisilla tuotteilla on kansainvälinen, kasvava markkina ja mahdollisuus laajentaa toimintaa myös uusille aloille”, sanoo Taaleri Bioteollisuuden johtaja Tero Saarno.

”Olemme todella kiitollisia ja onnellisia saadessamme Taaleri Bioteollisuus I -rahaston sijoittajaksi ja Taalerin bioteollisuustiimin kumppaniksemme. Tiimillä on suomalaisten pääomasijoittajien joukossa ainutlaatuista osaamista ja ymmärrystä innovatiivisten bio- ja kiertotalouden hankkeiden skaalauksesta. Sijoituksella pystymme varmistamaan tuotantolaitoksemme rakentamisen Lappeenrantaan ajallaan ja täydessä mittakaavassa”, sanoo johtaja Olli Kähkönen NBG:ltä.

Taaleri-konsernin visio on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa. Luomme pääomarahastoillamme esimerkiksi tuuli- ja aurinkovoimaa, fossiilisia luonnonvaroja korvaavia biopohjaisia tuotteita sekä kohtuuhintaisia ja energiatehokkaita vuokra-asuntoja.


Lisätietoja:
Tero Saarno, johtaja, Taaleri Bioteollisuus, 050 373 1923, tero.saarno@taaleri.com
Olli Kähkönen, johtaja, Nordic Bioproducts Group, 050 511 3970, olli.kahkonen@nordicbioproducts.fi


Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI), ja liityimme vuonna 2021 Net Zero Asset Managers -aloitteeseen. Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen ja bioteollisuuden liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmenttiin kuuluu Vakuutusosakeyhtiö Garantia.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 2,5 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com


Nordic Bioproducts Group lyhyesti

Nordic Bioproducts Group (NBG) on Aalto-yliopiston spin-off ja vuonna 2019 perustettu startup-yritys, joka kehittää ja kaupallistaa älykkäitä biotuotteita, biotalouden prosesseja ja kiertotalousinnovaatioita, jotka minimoivat laajamittaisen tuotannon ympäristö- ja sosiaalikustannukset. Uraauurtava Aaltocell™-teknologia mahdollistaa korkean lisäarvon mikrokiteisen selluloosan (E460, MCC) ja biokomponenttien tuottamisen monenlaisiin sovelluksiin.

Yhteistyössä esimerkiksi elintarvike-, kosmetiikka-, lääke-, muovi- ja tekstiiliteollisuuden kanssa NBG haluaa luoda terveellistä, hiilineutraalia arkea ihmisille, kestävää tulevaisuutta planeetalle ja voittoa yrityksille.

www.nordicbioproducts.fi

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taalerin ensimmäinen bioteollisuusrahasto sijoittaa biopohjaisia palosuoja-aineita valmistavaan Nordtreat-yhtiöön