02.06.2022

LEHDISTÖTIEDOTE                       2.6.2022 KLO 9.15

Taalerin ensimmäinen bioteollisuusrahasto keräsi 80 miljoonaa euroa ensimmäisellä varainhankintakierroksella – Ilmastorahasto rahaston ankkurisijoittajaksi

Taaleri Bioteollisuus I -rahasto saavutti 80 miljoonan euron tavoitekoon ensimmäisellä varainhankintakierroksellaan ja jatkaa varainkeruuta vahvan kysynnän siivittämänä. Rahasto on EU:n kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen 9 artiklan mukainen ns. tummanvihreä rahasto, joka tekee vain kestäviä sijoituksia kohteisiin, jotka esimerkiksi edistävät merkittävästi ilmastonmuutoksen hillitsemistä. Rahasto käynnistää investointitoimintansa heti, ja ensimmäiset investoinnit arvioidaan tehtävän kolmannella vuosineljänneksellä.

Valtion omistama erityistehtäväyhtiö Ilmastorahasto Oy lähtee ankkurisijoittajaksi bioteollisuusrahastoon. Ilmastorahasto sijoittaa bioteollisuusrahastoon nyt 10 miljoonaa euroa, ja jos rahasto saavuttaa 100 miljoonan euron kokonaiskoon, Ilmastorahasto sijoittaa rahastoon vielä 5 miljoonaa euroa. Ilmastorahasto päätti sijoituksesta kattavan due diligence -arvioinnin jälkeen.

”Olemme erittäin iloisia rahaston ensimmäisen varainhankintakierroksen menestyksestä ja Ilmastorahaston päätöksestä sijoittaa bioteollisuusrahastoomme. Aktian varainhankinta on onnistunut erinomaisesti maaliskuussa käynnistetyssä myynnissä, joten pääsimme jo ensimmäisessä sulkeutumisessa rahaston tavoitekokoon. Varainkeruu jatkuu edelleen, ja kysyntä vastuullisille sijoitustuotteille on vahvaa”, sanoo Taaleri Bioteollisuuden johtaja Tero Saarno. ”Bioteollisuustiimimme on rakentanut hankevirtaa yli vuoden ajan, joten olemme valmiita aloittamaan sijoitustoiminnan.”

”Sijoituksemme Taalerin bioteollisuusrahastoon on yksi keino saada kipeästi tarvittavaa rahoitusta kestäville bio- ja kiertotalousinvestoinneille, muun muassa innostamalla yksityistä pääomaa ja yksityissijoittajia mukaan. Ilmastorahaston osallistuminen ankkurisijoittajana auttaa rahaston perustamisessa ja tukee siten bioteollisuuden kehittymistä Suomessa”, sanoo Ilmastorahaston toimitusjohtaja Paula Laine.

Taaleri Bioteollisuus I on suljettu pääomarahasto, jonka toimikausi on 10 vuotta ja tavoitekoko 80 miljoonaa euroa. Rahasto sijoittaa teollisen mittakaavan tuotantolaitoksiin ja yhtiöihin, joilla voidaan nopeuttaa bioteollisuuden tuotannon skaalaamista. Tuotteet voivat olla esimerkiksi bio- ja kierrätyskuituja, luomulannoitteita, funktionaalisia biomateriaaleja ja neitseellisiä tuotteita korvaavia uusiomateriaaleja.

Taalerin visio on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa. Teemme pääomilla ja osaamisellamme parempaa tulevaisuutta, ja edistämme pääomarahastoillamme bioteollisuushankkeiden lisäksi mm. tuuli- ja aurinkovoimaa.


Lisätietoja:
Tero Saarno, johtaja, Taaleri Bioteollisuus, 050 373 1923, tero.saarno@taaleri.com

Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Yhdistämme toiminnassamme osaamisen, asiantuntemuksen, yritteliäisyyden ja vahvan merkityksellisyyden. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI), ja liityimme vuonna 2021 Net Zero Asset Managers -aloitteeseen. Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen ja bioteollisuuden liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmenttiin kuuluu Vakuutusosakeyhtiö Garantia.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 2,3 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com

 

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri sijoittaa ympäristöystävällisiä ja myrkyttömiä palosuoja-aineita valmistavaan Nordtreat-yhtiöön
Seuraava
Taalerin osakkuusyhtiö Fintoil solmi merkittävän toimitussopimuksen sveitsiläisen VARO Energyn kanssa – Taaleri ja VARO sopivat strategisesta yhteistyöstä