22.11.2022

TAALERI BIOTEOLLISUUS        LEHDISTÖTIEDOTE        22.11.2022 klo 9.15


Taalerin ensimmäinen bioteollisuusrahasto sijoittaa biopohjaisia palosuoja-aineita valmistavaan Nordtreat-yhtiöön


Taalerin ensimmäinen bioteollisuuteen keskittyvä rahasto Taaleri Bioteollisuus I sijoittaa suomalaiseen biopohjaisia, ympäristöystävällisiä palosuoja-aineita valmistavaan Nordtreat-yhtiöön. Sijoituksella on tarkoitus vahvistaa Nordtreatin kasvua ja laajentumista.

Vuonna 2015 perustettu Nordtreat valmistaa biopohjaisia palosuojakemikaaleja uusiutuvista raaka-aineista valmistettaviin rakennusmateriaaleihin. Yhtiö on kehittänyt ja kaupallistanut palosuoja-aineita erityisesti puurakentamiseen. Tuotteet perustuvat yhtiön kehittämään patentoituun palosuojausteknologiaan. Nordtreatin tuotteet korvaavat perinteisiä palosuoja-aineita, jotka sisältävät ihmisille ja ympäristölle haitallisia yhdisteitä kuten boorihappoa, formaldehydia ja ammoniakkia.

Sijoitus Nordtreatiin on Taaleri Bioteollisuus I -rahaston toinen sijoitus. Rahasto sijoittaa teollisen mittakaavan tuotantolaitoksiin ja yhtiöihin, joilla voidaan nopeuttaa bioteollisuuden tuotannon skaalaamista. Tuotteet voivat olla esimerkiksi bio- ja kierrätyskuituja, luomulannoitteita, funktionaalisia biomateriaaleja ja neitseellisiä tuotteita korvaavia uusiomateriaaleja.

Taaleri Bioteollisuus I on luokiteltu tummanvihreäksi eli EU:n kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen artikla 9:n mukaiseksi rahastoksi. Se tekee vain kestäviä sijoituksia kohteisiin, jotka esimerkiksi edistävät merkittävästi ilmastonmuutoksen hillitsemistä. Rahasto on kerännyt yli 100 miljoonaa euroa, ja sen varainkeruu jatkuu edelleen. Valtion omistama erityistehtäväyhtiö Ilmastorahasto Oy on rahaston ankkurisijoittaja.

Taaleri teki helmikuussa 2022 miljoonan euron sijoituksen Nordtreatiin omasta taseestaan. Tämä sijoitus lunastetaan nyt tehdyn sijoituksen lisäksi rahastoon.

”Olemme erittäin iloisia, että voimme jatkaa kumppanuuttamme Nordtreatin kanssa. Näemme yhtiössä suurta potentiaalia kansainväliselle kasvulle. Uskomme vastuullisten palosuoja-aineiden kysynnän kasvavan kansainvälisessä rakennustuoteteollisuudessa, kun rakennuttajien vastuullisuusvaatimukset tiukentuvat”, sanoo Taaleri Bioteollisuuden johtaja Tero Saarno.

”Taaleri Bioteollisuus I -rahaston sijoitus mahdollistaa meille tuotannon kasvattamisen ja biopohjaisen palonestoteknologian toimittamisen maailmanlaajuisesti kasvavalle teolliselle asiakaskunnalle. Taalerin aiemman sijoituksen ansiosta olemme pystyneet kuluvan vuoden aikana nopeuttamaan teknologiamme kaupallistamista kahdelle uudelle teollisuussegmentille, selluloosaeristeelle ja kraft-paperille. Lisäksi olemme vahvistaneet asemaamme puuteollisuuden palosuojaratkaisujen ensisijaisena toimittajana”, sanoo Nordtreatin toimitusjohtaja Aki Borgentrop.

Taaleri-konsernin visio on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa. Taaleri luo pääomarahastoillaan esimerkiksi tuuli- ja aurinkovoimaa ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Lisätietoja:
Tero Saarno, johtaja, Taaleri Bioteollisuus, 050 373 1923, tero.saarno@taaleri.com
Aki Borgentrop, toimitusjohtaja, Nordtreat, 0400 366 801

Taaleri lyhyesti

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Ohjaamme pääomia taloudellisesti tuottaviin kohteisiin, joilla on kestävä ja myönteinen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan. Allekirjoitimme vuonna 2010 YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI), ja liityimme vuonna 2021 Net Zero Asset Managers -aloitteeseen. Visiomme on olla pohjoismainen edelläkävijä kestävään kehitykseen painottuvissa vaihtoehtoisissa sijoituksissa.

Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen ja bioteollisuuden liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmenttiin kuuluu Vakuutusosakeyhtiö Garantia.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 2,5 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.taaleri.com


Nordtreat lyhyesti

Nordtreat on vuonna 2015 perustettu kemianalan kasvuyhtiö, joka on erikoistunut biopohjaisten palonsuoja-aineiden valmistukseen. Nordtreatin patentoitua teknologiaa hyödynnetään uusiutuvista materiaaleista valmistettujen rakennusmateriaalien palosuojauksessa, erityisesti julkis- ja kerrostalorakentamisessa.

Yhtiö työllistää yhteensä yli 30 henkilöä Alankomaissa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa, Suomessa sekä Saksassa ja operoi omaa tehdastaan Vantaalla.

www.nordtreat.com 

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taalerin ensimmäinen bioteollisuusrahasto sijoittaa biohajoavia pakkausmateriaaleja valmistavaan Colombier-yhtiöön
Seuraava
Taalerin bioteollisuusrahasto sijoittaa korkean jalostusarvon selluloosapohjaisia materiaaleja valmistavaan Nordic Bioproducts Groupiin